Project Douviehuis.

Open buitenruimte met authentieke uitstraling

Het Douviehuis is een prachtige 5-sterren vakantiewoning in Watou (West-Vlaanderen). Voor dit unieke project mochten wij de volledige buitenaanleg voorzien, van ontwerp tot uitvoering. Een uitdaging die we met alle plezier aannamen! We startten van een volledig verharde koer die al generaties lang in gebruik was. Die werd omgetoverd tot een klassevolle parkeerplaats en terras met voldoende ruimte voor de gasten, aangevuld met sfeerelementen.

Hoe zijn we te werk gegaan? Voor de grondwerken combineerden we oude klinkers met historische kasseien met doorlaatbare voeg. Zo creëerden we een mooie, grote open ruimte met authentieke uitstraling. De twee bomen zorgen niet alleen voor bloei en groen, maar ook voor prachtige kleuren in het najaar. Waar mogelijk werden de gebouwen ondersteund met groene massieven en vaste planten. Als kers op de taart kondigen voorjaarsbloeiers, zoals kleurrijke narcissen, de lente aan. Verticaal werd er extra groen voorzien door middel van klimrozen en -hortensia.

Een echte eye-catcher is het kunstwerk van Roger Raveel. Net als de groene accenten wordt dit extra in de verf gezet met passende belichting. Het resultaat? Een esthetisch aantrekkelijke, functionele en duurzame verharding waar je meteen helemaal thuiskomt.

Ontdek het volgende project